Stiri, noutati | OFSD Braşov susține tradiţiile româneşti
Noutati, informatii utile, stiri interesante din viata vedetelor din Romania si nu numai.
Noutati Romania, stiri Romania
18748
post-template-default,single,single-post,postid-18748,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

OFSD Braşov susține tradiţiile româneşti

In perioada 24-27 august 2017 a avut loc, in statiunea Mamaia, cea de-a șasea ediție a Scolii Politice de Vara a Femeilor Social Democrate, Evenimentul reuneste anual delegate din toate organizatiile judetene de femei ale PSD pentru a dezbate anumite teme si identifica propuneri care necesita sustinere politica.

OFSD Brasov a fost reprezentata de deputatul Roxana Minzatu, Adela Diaconu – presedinte al organizatiei municipale Brasov a femeilor social-democrate, Aurora Dragoman – reprezentanta a pensionarelor social democrate, Gabriela Coltea – consilier local si Alina Dragos.

Editia de anul acesta a fost structurata in trei module:
· Promovarea tradițiilor, obiceiurilor, produselor și a portului popular românesc
· Dezbatere: Femei în politică versus femei în mass media
· Stabilirea calendarului de activități al OFSD până la finalul anului 2017.

Toate participantele – circa 300 la numar – au purtat costume populare reprezentative pentru zonele pe care le reprezintă și au prezentat traditii, obiceiuri sau produse locale traditionale.

OFSD Brașov a realizat si prezentat un scurt film de promovare a costumelor traditionale reprezentative pentru zone din judetul Brasov: Scheii Brasovului, orasul Rupea, zona Făgăraș și zona Bran. Materialul, bine primit de audiență, a fost realizat în comuna Poiana Mărului, una din localitatile cu cele mai frumoase peisaje montane din Romania și a beneficiat de participarea ansamblului ”Flori de Măr”

Reprezentantii mass media – Mugur Ciuvică, Andreea Crețulescu și Alexandru Cumpănașu au dialogat cu femeile social democrate. Una din provocari a fost posibilul parteneriat între clasa politică și jurnaliști pentru o corectă informare a publicului larg.

Social-democratele si-au stabilit si agenda de toamna. Doua dintre evenimente importante pot fi mentionate: primul va fi dedicat politicilor pentru sprijinirea copiilor în familii sărace si va avea loc la Bacău; al doilea va fi dedicat antreprenoriatului feminin și va avea loc în luna noiembrie 2017, la Cluj, la care va participa in calitate de speaker și deputatul Roxana Mînzatu.

”Am avut o abordare specială la această școală de vară iar președintele Viorica Dăncilă a dorit să dăm un mesaj limpede de susținere pentru tot ceea ce avem traditional in Romania – vestimentatie, gastronomie, obiceiuri, dansuri și muzică, artizanat si alte produse. In continuare, europarlamentarii social-democrati vor sustine certificarea la nivel european de noi produselor traditionale romanesti. In plus, am anuntat ca in noua sesiune parlamentara vom lucra la legea mestesugarilor si, in acest sens, voi organiza consultari pentru a pune in lege acele masuri care raspunda nevoilor reale ale mestesugarilor.” – a declarat Roxana Minzatu, presedinte OFSD Brasov.

No Comments

Post A Comment