Stiri, noutati | Dr. Oana Lasalau despre tratamentul ortodontic la pacientii cu boli parodontale
Noutati, informatii utile, stiri interesante din viata vedetelor din Romania si nu numai.
Noutati Romania, stiri Romania
18984
post-template-default,single,single-post,postid-18984,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Dr. Oana Lasalau despre tratamentul ortodontic la pacientii cu boli parodontale

Ce frica este mai mare? Frica de stomatolog sau frica sa nu iti cada dintii?
Boala parodontala ,sau parodontoza – asa cum i se spune in popor, este frecvent intalnita, afecteaza tesuturile de sustinere ale dintelui si poate duce, in timp, la pierderea lor.
Cauza principala a bolii parodontale este factorul microbian, adica placa bacteriana si tartrul, mai ales cel sub gingival, care nu se vede atat de usor.
Insa cercetari recente au stabilit ca un alt motiv important al aparitiei bolii parodontale este ocluzia( muscatura) defectuoasa a acestor pacienti. Aceasta face ca unii dinti sa fie prea mult solicitati in timpul anumitor miscari ale maxilarelor si ca tesuturile care mentin dintele in os sa se imbolnaveasca, iar dintele sa devina mobil.
Nu este atunci de mirare ca marea majoritate a pacientilor care se prezinta cu probleme parodontale sunt speriati, au dinti inghesuiti si probleme de ocluzie ( muscatura).
In aceste situatii, primul medic care ar trebui contactat este medicul parodontolog. Dupa realizarea unei evaluari complete parodontale si a unui detartraj minutios, este indicat un consult la medicul ortodont, care poate indrepta dintii si poate echilibra ocluzia.
Din experienta mea, din pacate, multi pacienti si chiar si multi medici se tem ca tratamentul ortodontic poate inrautati boala parodontala. Dar acest lucru nu este adevarat!
In cele mai multe dintre cazuri, tratamentul ortodontic ajuta la stagnarea in timp a bolii parodontale, chiar si cand pacientii au o varsta avansata. Am tratat astfel de pacienti cu varste de 50-70 de ani si la care prognosticul era destul de rezervat, chiar si ei erau sceptici cu privire la acest tratament. Au purtat aparate fixe, lipite pe dinti si au simtit cum se pot curata mai usor pe dinti si cum mobilitatea dintilorlor se diminueaza. In plus, odata cu echilibrarea ocluziei, rezultatul se mentine in timp, iar gingia are un aspect mai sanatos.
In ziua de astazi, tratamentul ortodontic poate fi realizat cu succes la orice varsta!
Prin intermediul aparatelor fixe, medicul ortodont aplica foarte usor asupra dintilor, astfel ca acestia se deplaseaza si, in miscarea lor, antreneaza cresterea unui os nou in jurul dintilor. Este o miscare blanda si care ajuta osul din jurul dintilor sa se regenereze. Iar beneficiul major al tratamentului ortodontic este pastrarea maimult timp a dintilor pe arcadele dentare.

Dr.Oana Laslau
Specialist Ortodontie & Ortopedie Dentofaciala
Doctor in Stiinte Medicale
Ortogether
(0731) 447 366

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.