Stiri, noutati | Interviu cu designerul Cristina Cupar
Noutati, informatii utile, stiri interesante din viata vedetelor din Romania si nu numai.
Noutati Romania, stiri Romania
18916
post-template-default,single,single-post,postid-18916,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Interviu cu designerul Cristina Cupar

Preluare de pe http://vip888.ro/

Cum a fost inceputul de drum pana sa reusiti sa realizati un brand ~ ”Cristina Cupar”?

Cristina Cupar: Totul a inceput de la mama si pasiunea mea pentru genti, as putea spune. Ma ocupam de design interior si predam pictura&desen, cand mama a venit la mine si mi-a spus ca a primit un sac de piele (rebuturi) si ca i-ar placea foarte mult sa-i fac niste gentute, ca este pacat de material. Asa ca m-am gandit sa pun in valoare pasiunea mea pentru genti/pantofi si am cautat niste persoane care sa stie sa confectioneze gentute din piele. Am pornit efectiv de la genti gen plic cu accesorii vintage, in conditiile in care nu stiam absolut nimic despre domeniul marochinarie, intr-un cuvant, habar nu aveam “cu ce sa mananca”. Prietenelor mele le-au placut foarte mult gentutele si m-au intrebat daca nu fac si pentru vanzare, asa ca am inceput sa le fac si lor; apoi a venit ideea de a face si genti si tot asa, pana am ajuns la gama de produse de astazi.

Ce sta la baza colectiilor ”Cristina Cupar Bags”? De unde va inspirati, care sunt caracteristicile creatiilor?

Cristina Cupar: La baza colectiilor mele sta stilul clasic care imi place foarte mult, eu fiind o adepta a liniilor simple, minimaliste, care se potrivesc mai multor gusturi si ocazii. Pot spune ca, pana la urma, pasiunea mea aproape obsesiva pentru genti a fost un mare noroc, fiind un izvor nesecat de inspiratie. Un alt atuu a fost si experienta din pictura care imi permite sa personalizez produsele mele cu desenele dorite de client. Sunt mini picturi foarte frumoase personalizate ce dau unicitate creatilor Cristina Cupar.

Care sunt texturile care va plac cel mai mult pentru genti?

Cristina Cupar: Eu lucrez doar cu piele de calitate ce tine o viata , vorba mamei mele. Pielea preferata pentru genti este cea printata, gen animal print , croco, snake sau pictate. Parerea mea este ca acest “imprimeu” face produsele mai speciale, iesite din tiparul clasic de geanta, dandu-le unicitate, pastrand in acelasi timp un aer clasic modern. Referindu-ma strict la textura cel mai multi imi place pielea cu striatii, dar si cea fina o folosesc des pentru produsele de ocazie, se poate picta mult mai bine pe ea.

Cea mai mare satisfactie din cariera de designer?

Cristina Cupar: Este atunci cand merg undeva si vad printre straini, in diferife locatii si localitati produsele mele; sau cand imi scriu clientele ca sunt foarte multumite de produse si ca le place foarte mult ceea ce fac! Nici nu poti sa iti inchipui cum ma simt si cat de mult ma motiveaza sa merg mai departe. A fost foarte tare cand m-a sunat verisoara mea, era in excursie prin tara si inaintea ei era o tipa care avea ghiozdan Cristina Cupar. Ador ce fac!

Moda este trecatoare, stilul etern. In ce genti sa investim ?

Cristina Cupar: In gentile fashion, practice si de calitate, in genul celor create de mine, fara falsa modestie! Eu am cliente care poarta ghiozdane create acum 4 ani , care sunt la fel de actuale ca si atunci! Nu e tare bine pentru mine ca tin asa de mult si raman in moda dar, pe de alta parte, ma bucur de fericirea si multumirea clientelor mele! Cu foarte multe am devenit prietena asa ca suntem o mare familie Cupar!

Top 3 al anului 2018 cu cele mai vandute produse ”Cristina Cupar? Ce genti se vand cel mai bine, ce fel de modele?

Cristina Cupar: Belt Bag, gentutele mini, ghiozdanele. Cel mai bine vandute sunt borsetele, acestea fiind un must have pentru orice tinuta indiferent de ocazie sau sezon!

Materialele de unde le achzitionati? Cum merge antreprenoriatul in Romania? Ca si producator roman gasiti sprijin?

Cristina Cupar: Materia prima o achizitionez de la diferiti furnizori din tara, pielea fiind adusa din Italia. Este destul de greu, sincer, mai ales cand esti la inceput de drum si nu stie nimeni de tine si trebuie sa te faci cunoscut ca sa ajungi sa iti vinzi produsul, in special pe piata din Romania. Este extraordinar de greu cu producatorul direct, e un adevarat razboi al nervilor ca sa obtii calitatea dorita si respectarea termenelor de livrare.
Sprijin?! Nu , deloc! Sprijinul, daca ai noroc, de la parinti si prieteni apropiati care te sustin prin promovarea produselor pe piata.

Un singur truc vestimentar pe care sa-l recomandati cititoarelor

Cristina Cupar: Pantofii nu se mai asorteaza cu geanta, geanta trebuie aleasa in asa fel incat sa iasa tinuta in evidenta si pantofii, dar sa mearga pe aceeasi linie vestimentara.

Care sunt tendintele pentru toamna-iarna 2018/2019 de care ar trebui sa tinem cont?

Cristina Cupar: Ghiozdanele vor ramane si in anul 2018/2019 toamna-iarna, un must have al tinutei. Tot in acest sezon vor mai fi la moda si gentile de mana, cu curea de umar sau doar genti cu curea numai de prins cu mana, de la forma clasica de geanta pana la forma rotunda sau patrata, din piele cu imprImeuri gen snake si croco. Un alt stil de geanta care revine la moda este geanta totes, geanta tip sac.

Ce va defineste ca om, dar si ca profesionist?

Cristina Cupar: Motivatia, perfectionismul, perseverenta; cand imi stabilesc un lucru in minte nu ma las pana nu il finalizez. Satisfactia mea este sa ajung ca acel lucru sa-l vad finalizat exact cum mi-am propus si gandit in acelasi timp.

Cat dureaza in medie realizarea unei genti?

Cristina Cupar: De la creatie pana la finisare plus tipar daca modelul este nou, estimativ 3 zile, poate si mai mult, depinde de model si cat este de complicat. Bineinteles in conditiile in care producatorul este disponibil si componentele care concura la realizarea gentii sunt pe stoc.

Care este diferenta dintre gentile semnate CC Bags si cele existente pe piata?

Cristina Cupar: Diferenta este data in primul rand de calitate si modelul original, apoi de accesorii. Si sa nu uitam de posibilitatea personalizarii prin pictat, mai ales la plicuri si ghiozdanele pentru copii, unde copii au fost foarte incantati sa-si vada scris numele insotit de desenele favorite.

Ce titlu ati vrea sa aiba un articol scris despre Cristina Cupar in presa, peste 10 ani?

Cristina Cupar: ” Cristina Cupar Bags” un produs „must have” pe piata, si un brand foarte cunoscut peste tot in Romania cat si international. Cred ca asta mi-ar implini cu adevarat visul si mi-ar rasplati enormul efort de pana acum.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.